به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه زمان درتحلیلی نوشت : پس ازپایان حملات اسرائیل علیه لبنان، یک سوال مطرح می شودو آن این است که چه کسی برنده این جنگ بود، اسرائیل یا حزب الله؟ برای پاسخ صحیح به این سوال در ابتدا باید نگاهی به اهداف اسرائیل در این جنگ بیندازیم.
پروفسور " محمد نورالدین" رئیس مرکز پژوهش استراتژیک بیروت و نویسنده این تحلیل خاطر نشان می کند : این مسئله روشن است که حملات اسرائیل که در 12جولای آغاز شد، تنها یک عملیات علیه قدرت نظامی اسرائیل نبود. آنها بعد گسترده ترو اهداف عمیق تری داشتند. این حملات با هدف تخریب کامل زیرساختهای لبنان ، نتیجه عملیات هایی بود که پیش از این به خوبی طراحی شده بود . دوم آنکه اهدافی را که اسرائیل در ابتدای حملات آغاز کرد، در واقع بسیار بزرگ بودند.
نویسنده این اهداف را اینگونه برمی شمرد : به طور کلی ازبین بردن حزب الله ، تخریب تاسیسات نظامی آن و حداقل رها کردن حزب الله دریک دولت ضعیف، دور نگاه داشتن آنها ازمرزهای اسرائیل ، جلوگیری ازاصابت حملات موشکی به شهر و شهرک های اسرائیلی و غیره. از نقطه نظر نظامی ، اسرائیل در این جنگ به هدف اصلی خود نرسید. اسرائیل در حذف حزب الله موفق نشد. ارتش اسرائیل برخی مناطق کوچک را که دارای اهمیت استراتژیک نبودند، هدف قرار داد. این همان ارتشی بود که در گذشته بسیاری از ارتشهای اعراب را شکست داده بود و در سال 1982 وارد بیروت شده بود .
در ادامه این تحلیل آمده است : اسرائیل در این جنگ خسارات مهمی را در رابطه با تعداد نظامیان کشته شده و مجروح شده و تدارکات جنگی متحمل شد. به ویژه آنکه هلی کوپترهای بزرگ اسرائیل که در جستجوی حمله به خاک لبنان بودند؛ راحت ترین اهداف موشکهای حزب الله قرار گرفتند.
نورالدین تصریح می کند : اگر بخواهیم از نقطه نظر اقتصادی این جنگ را ارزیابی کنیم؛ اسرائیل متحمل 7 میلیارد دلار خسارت در بخش صنعت، کشاورزی وگردشگری شد. اگر چه آمار واقعی بسیار بالاتر از این رقم هستند. علاوه بر این بیش از 1 میلیون اسرائیلی مجبور به مهاجرت از خانه های خود شدند. بیش از 300 شهروند اسرائیلی به سفارتخانه های خارجی در تل آویو مراجعه کردند تا به کشورهای دیگر فرار کنند.
نویسنده بزرگترین خسارت اسرائیل در این جنگ را از دست دادن امنیت می داند و می نویسد: در حال حاضر اسرائیلیها با جدیت بیشتری نسبت به موشکهای حزب الله و مبارزان آن که با قدرت نامتعادل خود در برابر اسرائیل مقاومت می کنند، نگران هستند . در واقع ارتش اسرائیل که از حمایت آمریکا برخوردار است، نمی داند که در برابر حزب الله که تعداد نیروهای آن ناشناخته است و ابزار کمی را در اختیار دارد و هیچ هواپیما ، هلی کوپتر و یا سیستم های ماهواره ای خارج از زمین دراختیار ندارد، چه کاری را انجام دهد.
نورالدین همچنین خسارت دیگر اسرائیل را جنایات جنگی مرتکب شده آن می داند که طی این جنگ 1500 غیرنظامی بیگناه را کشته است وخسارت دیگرهم تقویت هوشیاری معنوی است که در بین جوامع مسلمان و عرب ایجاد شد. همچنین نیروی بین المللی در حال اعزام به جنوب لبنان است که حمایت آمریکا از این تصمیم نیز خسارت دیگر اسرائیل به شمار می رود.
در پایان این تحلیل آمده است : با اعتراف به شکست ازسوی نخست وزیرو وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل ، تل آویو کار تحقیق درمورد دلایل شکست خود را از حالا آغاز خواهد کرد. به همین دلیل ، اسرائیل در آستانه یک بحران جدی قرار دارد، زیرا کسی باید بهای این شکست را بپردازد.
نظر شما